Facebook reageert op wijzigen mailadressen

Facebook geeft achteraf toe dat het beter was geweest als het sociale netwerk beter had gecommuniceerd over de wijziging van het standaard mailadres. Eerder deze week werd duidelijk dat Facebook stilletjes standaard de mailadressen van gebruikers had vervangen voor een @facebook.com adres. Veel gebruikers werden echter niet direct heel enthousiast van de wijziging die geheel niet werd aangekondigd door Facebook.

Een woordvoerder van het sociale netwerk laat weten dat het bedrijf de wijziging beter had moeten uitleggen maar benadrukt ook dat het niet zo was dat de wijziging werd doorgevoerd om de mailadressen van Facebook te promoten, iets wat veel gebruikers dachten. "We want people to use whatever service is most effective for them,". Verder geeft de woordvoerder aan dat al wel in april is aangekondigd dat Facebook de mailadressen zou gaan bijwerken echter werd toen niet gezegd hoe dit precies ging gebeuren.

Het is natuurlijk ook de vraag hoe gebruikers hadden gereageerd als er wel uitleg was. In ieder geval is het wel gewoon mogelijk om de wijziging weer ongedaan te maken.

Lees meer over: