Facebook Reader bestaat maar niet gebaseerd op RSS

facebook_logo De laatste tijd waren er de nodige geruchten over een mogelijke RSS-lezer van Facebook. Even werd gedacht dat het sociale netwerk afgelopen week de tool zou gaan introduceren maar dit gebeurde niet en in plaats daarvan werd een videofeature voor Instagram aangekondigd. Nu is er nieuwe informatie waaruit blijkt dat de Facebook Reader wel degelijk echt bestaat en momenteel in ontwikkeling is maar niet is gebaseerd op RSS en ook geen direct antwoord is van Facebook op de sluiting van Google Reader.

Facebook wil niet alleen op RSS inzetten omdat de markt te klein zou zijn en veel gebruikers niet de tijd en de moeite nemen om een RSS feed op een website op te gaan zoeken en toe te voegen aan een RSS-lezer. Reader zoals het product intern momenteel heet zou een nieuwe frisse manier zijn om nieuws te lezen, er zou al een behoorlijke tijd worden gewerkt aan het product. De verwijzingen betreffende RSS-feeds die recent werden gespot in de broncode van Facebook zijn inmiddels niet meer terug te vinden.

Facebook wilde verder niet reageren en het is ook niet duidelijk wanneer Reader zal worden gelanceerd. Ondertussen zijn er wel diverse andere bedrijven ingesprongen op de sluiting van Google Reader. Zo zal Digg vandaag een eigen RSS-lezer gaan presenteren.

Lees meer over: