Facebook Questions eindelijk beschikbaar voor iedereen

Facebook heeft een aantal nieuwe functionaliteiten aangekondigd die binnenkort worden uitgerold. Als eerste gaat het om het vorig jaar al aangekondigde Questions. Met Questions stel je vragen aan vrienden of hou je een enquete. Sinds de aankondiging afgelopen jaar was Questions slechts voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar.

Kom je een interessante vraag tegen is er de optie om de vraag te volgen via het linkje 'Follow'. Je ontvangt dan bericht zodra er nieuwe antwoorden zijn geplaatst. Het is daarnaast mogelijk om een vraag van een ander te stellen aan je eigen vrienden.

Deze functionaliteit wordt op dit moment uitgerold onder alle gebruikers wereldwijd die Facebook in het Engels ingesteld hebben, onafhankelijk van in welk land ze zich bevinden. Wil je daar niet op wachten dan kun je alvast gaan naar facebook.com/questions om Questions alvast te activeren voor je account. Andere talen volgen op een later moment.

Filter

Als tweede een nieuwe filter voor het nieuwsoverzicht waarmee gefilterd kan worden op stad. Dat betekent dat als je dit instelt, je alleen de berichten te zien krijgt van vrienden die in een bepaalde stad wonen. Mits ze dit ingevuld hebben in hun profiel, uiteraard. Deze filter wordt uitgerold en kan zodra beschikbaar ingesteld worden onder Meest recent.

Lees meer over: