Facebook Questions alleen nog maar voor pagina’s en groepen

Slechts twee jaar geleden introduceerde Facebook een nieuwe mogelijkheid voor gebruikers om eenvoudig vragen te kunnen stellen. De optie om een vraag te stellen staat sinds dat moment bovenaan het nieuwsoverzicht naast de knop om een foto of een video toe te voegen, na het klikken op de knop 'Vraag stellen' kun je de vraag invoeren en eventueel meerdere antwoorden toevoegen zoals in de screenshot hieronder is te zien.

Het probleem is echter dat Facebook Questions nooit echt een groot succes onder gebruikers is geworden en daarom heeft het sociale netwerk nu besloten om de feature langzaam te gaan verwijderen. Zodra dit is gedaan is het niet meer mogelijk om nieuwe vragen te stellen al zullen oude vragen en antwoorden wel gewoon beschikbaar blijven.

Helemaal gaat de feature dan weer niet verdwijnen, het kunnen stellen van vragen blijft beschikbaar voor eigenaren van pagina's op Facebook en ook binnen groepen blijft het mogelijk om een vraag te stellen. De optie staat boven het veld om een bericht toe te voegen. Om als eigenaar van een pagina een snel vraag te plaatsen klik op de knop bovenaan 'Aanbieding, evenement +' en kies daarna voor 'Vraag' in het menu dat opent.

Lees meer over: