Facebook promoot groepen en andere recente experimenten

Facebook promoot groepen en andere recente experimenten

Facebook test momenteel met een nieuwe module in het mobiele nieuwsoverzicht. Het gaat om de module Suggested Groups zoals hieronder in de screenshot is te zien. In de module worden in dit geval drie groepen getoond waar vrienden al lid van zijn en die mogelijk interessant zijn om bij aan te sluiten. Achter elke groep staat er een knop om je als gebruiker direct aan te melden en onder de module staat een knop om meer suggesties te tonen. Tevens staat bij elke groep hoeveel vrienden lid zijn van de betreffende groep.

facebook_groepen_mobiel

Evenementen

Een ander experiment recent gespot is een Like knop op pagina's van evenementen. Op dit moment kan een aangemaakt evenement op het sociale netwerk niet gewaardeerd worden middels de Like knop. In de onderstaande screenshot is te zien dat de knop is geplaatst naast de knoppen Join en Maybe. Tevens staat er aan de linkerkant een blok met het totale aantal likes en de gebruikers die het evenement gewaardeerd hebben.

facebook_groep_like

Notificaties

Diverse gebruikers van Facebook hebben nieuwe notificaties gespot bovenin in de blauwe balk van het sociale netwerk. Zoals hieronder in de screenshot is te zien verschijnt er een kleine melding onder het wereldbolletje waarin meer informatie staat over de betreffende notificatie. Het nieuwe witte blokje verschijnt na een bepaalde periode in beeld indien er niet direct geklikt wordt op het icoon om de nieuwe meldingen te bekijken. Daarnaast wordt er nog wel gewoon zoals gebruikelijk een notificatie linksonder in het scherm getoond.

facebook_notificatie_popup

Lees meer over: