Facebook promoot games via chatfunctie

Facebook promoot games via chatfunctie

Als je graag een spel wilt spelen op Facebook maar zo snel even niet weet welk spel dan zijn er nu een aantal suggesties te vinden via het chatfunctie. Het sociale netwerk heeft zoals hieronder in de screenshot is te zien een nieuw menu item toegevoegd aan het menu met opties van de chatfunctie. Door rechtsonder te klikken op het kleine tandwieltje kan het menu met opties geopend worden en het eerste menu item heet 'Games weergeven'.

Na het klikken op het menu item verschijnen bovenaan een aantal suggesties, als eerste gaat het om spellen die vrienden momenteel spelen en eronder staan algemeen aanbevolen spellen. Door op de link 'Meer' te klikken zal het App Center worden geopend met meer spellen. Het verbergen van de suggesties kan eveneens via het menu onderin.

facebook_chat_games

Aansluitend is er nog een andere kleine wijziging betreffende spellen. Het sociale netwerk heeft het nu zo gemaakt dat berichten over spellen in het nieuwsoverzicht of in de rechterbalk verwijzen naar de detailpagina van het betreffende spel in plaats van naar het spel zelf. De reden is dat Facebook gebruikers op deze manier de gelegenheid wil geven om eerst meer informatie over het spel te lezen voordat het spel gestart wordt. Volgens Facebook is de kans zo ook groter dat nieuwe spelers gekozen spellen blijven spelen.

Lees meer over: