Facebook profiel omzetten naar pagina

Facebook heeft een tool online gezet waarmee het mogelijk is om je bestaande profiel om te zetten naar een pagina. Dat is goed nieuws voor bedrijven die momenteel een profiel op het sociale netwerk gebruiken in plaats van een pagina. Recent was er nog het bericht dat Facebook onaangekondigd profielen verwijderde van bedrijven omdat in de regels staat dat een profiel uitsluitend van een echt persoon mag zijn.

Het was echter tot op heden niet mogelijk om een bestaand profiel om te zetten naar een pagina waardoor bedrijven met een profiel dus helemaal opnieuw zouden moeten beginnen. Met deze nieuwe mogelijkheid is dat dus verleden tijd.

Belangrijk om te weten is dat alle vrienden omgezet zullen worden naar fans en dat profielfoto's worden overgezet. Echter is het zo dat fotoalbums niet worden overgezet evenals de berichten die je hebt geplaatst. Het is daarom dus wel raadzaam om voor de migratie al je inhoud te downloaden, dit kan door te gaan naar faceboom.com/download/. Je kunt na de migratie nog wel gewoon met dezelfde gegevens inloggen.

Let wel op dat het proces niet teruggedraaid kan worden dus denk wel goed na voordat je de migratie start en kijk ook even eerst de ingerichte sectie met veel gestelde vragen door. Migreren starten kan door eerst in te loggen en vervolgens deze pagina te openen.

Lees meer over: