Facebook presenteert volledig nieuw uiterlijk nieuwsoverzicht

Facebook LogoEind vorige week werden er uitnodigingen rondgestuurd door Facebook voor de presentatie van een nieuw nieuwsoverzicht vandaag. Zojuist is deze presentatie om 19:00 uur begonnen en heeft het sociale netwerk een volledig nieuw uiterlijk voor het nieuwsoverzicht gepresenteerd. De drie belangrijkste onderdelen op Facebook zijn volgens Mark Zuckerberg het nieuwsoverzicht, Timeline en de zoekfunctie. Nu bestaat Timeline nog niet zo heel lang en recent werd de nieuwe zoekfunctie geïntroduceerd maar het uiterlijk van het nieuwsoverzicht is al jaren niet meer gewijzigd op kleine details na.

Het nieuwsoverzicht is grondig onder handen genomen door het sociale netwerk en ziet er nu een stuk frisser uit dan de oude versie. Het doel van de nieuwe layout is om meer de nadruk te leggen op de berichten van vrienden waar je echt om geeft. Alle verschillende soorten berichten foto's, kaarten, evenementen en nieuwsartikelen zijn opnieuw ontworpen. Het verschil met de oude layout is hieronder in de screenshot goed te zien.

facebook_nieuwsoverzicht_1_small

Verschillende feeds

Zoals vanmorgen al min of meer uitlekte komen er ook diverse nieuwe specifieke feeds naast het bestaande nieuwsoverzicht. Zo is er een 'Alle vrienden' overzicht met alle berichten die zijn gedeeld door vrienden, er is een feed speciaal voor foto's gedeeld door vrienden en gelikte pagina's en er is een feed gericht op alleen muziek. Een vierde feed bevat berichten van alle gelikte pagina's en berichten van gebruikers die worden gevolgd.

facebook_nieuwsoverzicht_muziek

Het nieuwe uiterlijk ziet er op alle apparaten vergelijkbaar uit zoals in de screenshot is te zien (klik om een vergroting van de afbeelding te bekijken). Aan de rechterkant staat een menu dat altijd in beeld zal blijven staan. In het menu naast de nieuwe feeds ook een optie 'Meest recent' evenals links naar groepen, games en lijstjes. Aan de linkerkant een menu die is gehaald uit de mobiele applicaties. In het menu staan links naar het Postvak IN, evenementen, applicaties, pagina's, etc. De chat is ook verplaatst naar de linkerkant.

facebook_nieuwsoverzicht_apparaten_small

Vanaf vandaag begint Facebook langzaam met het uitrollen van het nieuwsoverzicht (web en mobiel) en dit zal enkele weken gaan duren. Heb je echter geen zin om te wachten dan kun je op deze pagina jezelf alvast op de wachtlijst zetten om het nieuwe nieuwsoverzicht eerder te krijgen. In de komende weken zullen de applicaties voor de iPhone en de iPad worden bijgewerkt en kort daarna zal de applicatie van Facebook voor Android volgen.

facebook_nieuwsoverzicht

Lees meer over: