Facebook presenteert mogelijk nieuwe manieren om te filteren

Facebook Logo Vanavond zal Facebook voor het eerst sinds 2006 weer een nieuw nieuwsoverzicht gaan presenteren. Afgelopen weekend werden er uitnodigingen rondgestuurd door het sociale netwerk naar de pers met alleen de regel 'Come see a new look for News Feed'. Hoewel er verder niets duidelijk is behalve dat er een nieuw nieuwsoverzicht zal worden gepresenteerd wordt er uiteraard druk gespeculeerd over de aankondiging van vanavond.

Volgens diverse bronnen bekend met de plannen van het bedrijf gaat Facebook vanavond nieuwe manieren introduceren om berichten te filteren. Zo gaan er knoppen komen die onder het zoekveld worden geplaatst om eenvoudig te kunnen schakelen tussen verschillende soorten feeds waaronder een feed met foto's van Facebook en foto's van Instagram. Wat betreft de foto's komt er dan mogelijk een optie om fullscreen te bladeren.

Naast foto's ook muziek, een feed met wat vrienden luisteren, concerten en nieuwe albums. Afbeeldingen zullen groter gaan worden en advertenties met afbeeldingen zullen gaan volgen, zowel op desktop als in de mobiele applicaties van Facebook. Aanvullend wordt er ook nog gesproken over een volledig nieuw ontworpen mobiel nieuwsoverzicht. Het even blijft afwachten, vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd begint de presentatie.

Lees meer over: