Facebook populairste applicatie onder beroepsbevolking

Facebook is de meest populaire applicatie onder de Nederlandse beroepsbevolking zo blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek uitgevoerd door Intelligence Group.

Mannen en vrouwen

Er zit een groot verschil tussen zowel mannen en vrouwen als tussen generaties wat betreft de populariteit van applicaties. Van de vrouwen noemt bijna de helft, 46 procent, Facebook als een van haar favoriete applicaties, terwijl dit bij de mannen slechts 28 procent is. Bij mannen is WhatsApp dan weer net iets populairder. Applicaties als Wordfeud, Hyves, Appie en spelletjes zijn onder vrouwen duidelijk populairder dan onder mannen. Bij mannen geldt dat meer voor applicaties als AD, Teletekst, LinkedIn en Gmail.

Generaties

Kijkend naar verschillen tussen generaties gebruikt de groep jonger dan 25 jaar veel meer applicaties gerelateerd aan social media. Bij de groep onder de 35 jaar zijn functionele en informatieve applicaties populairder dan bij andere generaties. Onder de groep 50 plus zijn naar verhouding applicaties als Wordfeud, Buienradar, Weer en Google populairder.

Werkzoekenden

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat aan arbeidsmarkt en werving gerelateerde applicaties nauwelijks een rol spelen bij actieve baanzoekers. Wat betreft de favoriete applicaties van actieve baanzoekers en baanwisselaars staan hier nog geen arbeidsmarktgerelateerde applicaties tussen, alleen LinkedIn is wel iets populairder.

Na het sociale netwerk staan WhatsApp, NU.nl, Wordfeud en Twittter in de top 5.