Facebook Poke in slechts twaalf dagen gemaakt

poke_logo_facebookFacebook introduceerde op vrijdag een nieuwe applicatie genaamd Poke specifiek voor de iPhone, iPad en de iPod Touch waarmee berichten naar vrienden gestuurd kunnen worden die maar een beperkte tijd bekeken mogen worden. Deze berichten kunnen eventueel worden voorzien van een foto of een video vergelijkbaar met Snapchat, in het geval van Poke kan er gekozen worden qua tijd tussen 1, 3, 5 en 10 seconden.

De applicatie die hier gedownload kan worden blijkt slechts in twaalf dagen te zijn gemaakt. Poke werd gemaakt door Blake Ross, Director of Product bij Facebook samen met enkele vrienden van hem, het is niet duidelijk of deze vrienden ook in dienst zijn van het sociale netwerk. Volgens diverse bronnen was ook CEO Mark Zuckerberg, die ooit het kunnen porren van een vriend uitvond betrokken bij de ontwikkeling en heeft hij zelfs code geschreven, iets wat hij normaal gesproken niet meer doet. Het geluid dat je te horen krijgt zodra iemand je een por stuurt zou overigens ook door Mark Zuckerberg opgenomen zijn.

Dat de applicatie in deze korte tijd is gemaakt wil dus ook zeggen dat het goedkeuren van Poke door Apple bijzonder snel gegaan is. Gemiddeld kost het zes dagen voordat een applicatie is gekeurd door Apple en online komt, dit wil dus zeggen dat Poke of zes dagen geleden al werd ingediend door Facebook of op gisteren op het laatste moment pas.

facebook_poke_ontwikkeling

Lees meer over: , , , , ,