Facebook plaatst knop Videogesprek op Timeline

Facebook voert momenteel een test uit om alle gebruikers er aan te herinneren dat het mogelijk is om via het sociale netwerk videogesprekken te voeren. Deze mogelijkheid om gratis te videobellen met een vriend bestaat al bijna een jaar maar wordt nergens echt actief gepromoot. Nu is het zo dat als een vriend online is er een knop 'Videogesprek' wordt geplaatst op de timeline van diegene direct naast de knop om een bericht te sturen.

Om een videogesprek te kunnen voeren met een vriend moet er aanvullende software worden gedownload en geïnstalleerd. Als je gebruik maakt van Skype dan kan een videogesprek ook op deze manier gestart worden met iemand op Facebook. Een alternatieve manier om een gesprek te starten is via de chat, klik hier de gewenste persoon aan en in het venstertje dat opent klik op de kleine camera bovenaan het venster.

Hoewel de mogelijkheid dus al een tijdje bestaat is ondertussen bijvoorbeeld de Hangout functionaliteit van concurrent Google+ bijzonder populair geworden. Facebook kan dan ook niet meer achterblijven door de optie om te kunnen videobellen meer te promoten.

Lees meer over: