Facebook past nieuwe zoekfunctie aan voor tieners

Facebook SearchFacebook heeft enkele maatregelen genomen om de nieuwe zoekfunctie veilig te maken voor tieners van 13 tot 17 jaar. Afgelopen maand kondigde het sociale netwerk Graph Search aan, een nieuwe zoekfunctie gericht op het zoeken van mensen, plaatsen en dingen door zoekopdrachten in te voeren zoals bijvoorbeeld 'Vrienden in New York die houden van Jay-Z' of 'Vrienden die Yosemite National Park hebben bezocht'.

Om de zoekfunctie veilig te maken voor jongere gebruikers zal het sociale netwerk de zoekresultaten voor bepaalde zoekopdrachten die mogelijk iets verhullen over de leeftijd of de locatie van tieners alleen beschikbaar maken voor vrienden van jongere gebruikers en vrienden van vrienden die ook tussen de 13 en 17 jaar zijn. Nicky Jackson Colaco, manager privacy en veiligheid van Facebook geeft aan dat het zeer belangrijk is dat tieners hun echte leeftijd invoeren op hun profiel en niet aangeven dat ze bijvoorbeeld 25 jaar oud zijn. Op tieners die liegen over hun leeftijd zijn deze maatregelen dus niet van toepassing.

Het was overigens al langer zo dat tieners alleen informatie en berichten kunnen delen op hun profiel met vrienden van vrienden en dus niet met alle gebruikers van Facebook.

Privacy

Recent plaatste Facebook nog een video online om alle vragen omtrent privacy in combinatie met de nieuwe zoekfunctie te beantwoorden, deze video kan hier bekeken worden. Daarnaast is het altijd aan te raden om te controleren wat de huidige instellingen betreffende het delen van berichten zijn, het snel en eenvoudig controleren van al deze instellingen kan gedaan worden met de recent doorgevoerde privacysnelkoppelingen.

Op dit moment gaat het nog om een preview van Graph Search die langzaam wordt uitgerold naar een beperkte groep Engelstalige gebruikers. Wil je graag in aanmerking komen voor de nieuwe zoekfunctie dan kun je dit op deze pagina onderaan aangeven.

Lees meer over: