Facebook Paper downloaden en installeren

Facebook Paper downloaden en installeren

Afgelopen vrijdag kondigde Facebook een nieuwe app aan voor iOS genaamd Facebook Paper, het eerste product afkomstig uit Facebook Creative Labs. De nieuwe app is nu gepubliceerd door Facebook in de App Store maar de app is in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, middels een aantal simpele stappen is het wel gewoon mogelijk om hier in Nederland Paper te downloaden en te installeren.

Open als eerste de App Store en scroll vervolgens helemaal naar beneden. Druk hier dan op je eigen Apple ID en voer het wachtwoord in. Ga daarna naar Land/Regio en wijzig Nederland naar United States. Het is vervolgens vereist om opnieuw akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Na het akkoord gaan met de voorwaarden controleer je gegevens en pas deze aan waar nodig, tevens dient er een staat gekozen te worden.

facebook_paper_app_store_1

Kies in het blokje om een creditkaart toe te voegen voor None, een creditkaart is niet nodig gezien het feit dat Facebook Paper gratis is. Zodra alle stappen zijn voltooid verschijnt er een melding in beeld om je te vertellen dat je succesvol bent overgeschakeld naar de Amerikaanse App Store en dan kan Facebook Paper worden gedownload en geinstalleerd.

Later kan er op dezelfde manier weer worden teruggeschakeld naar de Nederlandse App Store. Facebook heeft verder zo het lijkt geen beperkingen ingesteld en zodoende zal Paper na het terugschakelen naar de Nederlandse App Store gewoon blijven werken.

facebook_paper_app_store_2

Na het openen van Paper zal er direct een video worden afgespeeld met uitleg over de app. De volgende stap is het kiezen van een aantal categorieën waarna Paper zal laden. Bovenin kan er dan worden gesleept tussen het eigen nieuwsoverzicht en de net gekozen categorieën, eronder verschijnen dan de bijbehorende berichten. In de app zie je tevens alle privéberichten en notificaties. Door van boven naar beneden te swipen komen de opties in beeld. Hier is het mogelijk om zelf een bericht toe te voegen aan Facebook en de gekozen categorieën te bewerken, tevens kunnen hier de instellingen worden aangepast.

Facebook Paper vind je hier in de App Store, hieronder enkele screenshots.

Lees meer over: , , ,