Facebook: Pagina’s taggen in foto’s

Facebook heeft bekend gemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om op dezelfde manier waarop je vrienden tagt, Pagina's in foto's te taggen. "Foto tagging voor Pagina's maakt het mogelijk voor mensen om rijkere verhalen te delen met hun vrienden over dingen waar ze in het echte leven interactief over zijn, zoals merken, beroemdheden en artiesten." zo schrijft Facebook. Een pagina kan overal getagged worden waar iemand een foto kan zien op Facebook. De foto wordt vervolgens geplaatst onder de Foto tab op de Pagina die getagged is en niet op het Nieuwsoverzicht. Verder kan een Pagina door iedere gebruiker getagged worden en niet alleen door gebruikers die de Pagina geliked hebben.

Als beheerder van een pagina kun je er voor kiezen om het taggen niet toe te staan. Om dit in te stellen klik op de knop Pagina bewerken die rechtsboven staat op de pagina. Klik dan op de pagina die volgt het vinkje weg voor de regel 'Gebruikers kunnen foto's toevoegen.

Categorieën

Alleen de categorieën Merk of product en Artiest, band of bekende persoon kunnen getagged worden in foto's. Op termijn wordt er bekeken of dit uitgebreid kan worden naar de andere categorieën. Een categorie van de pagina kan altijd gewijzigd worden door te klikken op de knop Pagina bewerken en daarna te gaan naar Algemene gegevens.

Lees meer over: