Facebook over waarom Messenger en Camera zijn uitgebracht

Facebook legt in een uitgebreid bericht uit waarom de applicaties Camera en Messenger apart zijn uitgebracht naast de algemene applicatie. Sinds augustus afgelopen jaar bestaat Facebook Messenger voor Android en iPhone en in mei dit jaar bracht het sociale netwerk de applicatie Camera uit voor de iPhone. Daarnaast is er nog een specifieke applicatie voor de iPhone om pagina's mee te beheren, ook in mei uitgebracht.

In het bericht legt het sociale netwerk uit dat deze aparte applicaties geïntroduceerd zijn om specifieke features verder en sneller te ontwikkelen, een ander voordeel is dat er feedback komt van een specifieke groep gebruikers zoals foto-experts en hard core gebruikers van Messenger. Op basis van deze feedback kunnen features getweaked worden voordat deze eventueel later worden doorgevoerd in de algemene applicatie. Features worden alleen doorgevoerd als deze echt een toegevoegde waarde hebben.

Tevens wordt aangegeven dat er vaker updates zullen worden uitgebracht en eventuele nieuwe features kunnen zodoende sneller worden doorgevoerd. Detail is overigens dat de eerste versie van de applicatie voor iOS is gemaakt door één ontwikkelaar, het was pas later dat een klein team ging werken aan de applicatie. De volledige uitleg lees je hier.

Lees meer over: