Facebook opent beurs vrijdag vanaf hoofdkantoor

Aanstaande vrijdag is de grote dag voor Facebook, de dag het sociale netwerk naar de beurs zal gaan. Dit alles zal iets anders gaan verlopen dan verwacht werd, in die zin dat de opening van de Nasdaq-beurs zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park en niet zoals je zou verwachten op het hoofdkantoor in New York. Mark Zuckerberg zal op deze manier op afstand zelf de bel gaan luiden. Helemaal nieuw is dit idee overigens niet, eind vorig jaar werd de bel geluid door Zynga op dezelfde manier.

Prijs per aandeel

Aanvullend op dit nieuws is er ook het nieuws dat de prijs van een Facebook-aandeel tussen de 34 en 38 dollar zal gaan kosten, aanvankelijk lag de prijs nog tussen de 28 en 35 dollar. Facebook biedt daarnaast ook 50 miljoen extra aandelen waardoor het sociale netwerk in totaal 337 miljoen op de markt brengt. De waarde van het bedrijf komt met de hogere prijs per aandeel uit op 104 miljard, de opbrengt komt hierdoor op 12.8 miljard.

Het is de verwachting dat de prijs per aandeel donderdag bekend gemaakt wordt.

Lightbox

Nog net voor de beursgang is bekend geworden dat het team achter fotoapplicatie Lightbox zich bij Facebook zal gaan voegen. Lightbox is een app voor apparaten met Android die bestaat sinds eind 2010 maar is inmiddels uit de lucht gehaald. Het is Facebook in dit geval alleen te doen om het team en neemt dus het bedrijf en de app niet over. Bestaande gebruikers hebben tot 15 juni de tijd om hun foto's te downloaden.

Lees meer over: ,