Facebook op homepages top 10.000 websites

Facebook is net als Twitter en Google+ inmiddels aanwezig op een groot deel van alle websites, reden voor monitoring service Pingdom om eens te bekijken op hoeveel van de top 10.000 websites (volgens Alexa) deze sociale netwerken aanwezig zijn.

Naar voren komt dat 24.3 procent op een bepaalde manier Facebook heeft geïntegreerd, kijkend naar ook nog eens gewone links naar het sociale netwerk stijgt dit naar 49.3 procent. De officiele Like button is aanwezig op 7.3 procent van de homepages. Wat betreft Twitter is er een widget geplaatst op 10 procent van de homepages, op 4.3 procent staat een knop om te delen. Wat betreft gewone links komt Twitter uit op 41.7 procent, Pingdom geeft aan dat dit bijvoorbeeld veel knoppen met teksten als 'Volg ons op Twitter' zijn.

Google+ is na een jaar inmiddels aanwezig op 13.3 procent van de homepages van websites uit de top 10.000, inclusief links naar plus.google.com stijgt dit naar 21.5 procent. Het gaat dan om de +1 button, badge, etc. Als laatste is LinkedIn slechts op 0.6 procent van de homepages aanwezig, inclusief normale links stijgt dit naar 3.9 procent.

Bij dit alles moet wel genoteerd worden dat Pingdom alleen de homepages van de top 10.000 websites volgens Alexa heeft onderzocht, het kan dus goed zijn dat op de websites waar geen widgets of links zijn aangetroffen deze wel geplaatst zijn op andere pagina's.