Facebook nu met optie om uitgebreid archief te downloaden

Sinds oktober 2010 heeft Facebook een optie om een kopie te downloaden van alles wat je ooit hebt geplaatst op het sociale netwerk zoals al je berichten en foto's maar ook bevat de download een overzicht van vrienden en chatgesprekken.

Hetgeen wat gedownload kan worden is nu verder uitgebreid. Zo kun je er nu voor kiezen om een uitgebreid archief te downloaden om meer over je accountgeschiedenis te zien, 'Now you can access additional categories of information, including previous names, friend requests you've made and IP addresses you logged in from.' aldus Facebook.

Niet in het archief uiteraard foto's en berichten van vrienden en persoonlijke gegevens van anderen. Ook reacties die je hebt geplaatst op berichten worden niet meegenomen.

Downloaden

De nieuwe optie wordt momenteel langzaam uitgerold naar alle 800 miljoen gebruikers. Om dit uit te proberen klik bovenin rechts naast de knop 'Startpagina' op het kleine pijltje en kies daarna in het menu accountinstellingen. Op de pagina die vervolgens wordt geopend klik onderaan op de link 'Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens.'

Je komt dan op de pagina waar je het normale archief kunt downloaden. In plaats van deze download klik onderin in de aanvullende uitleg op de link 'uitgebreid archief'.

Er zal dan gevraagd worden ter bevestiging om nogmaals je wachtwoord in te voeren.

Na het klikken op Doorgaan zal een kleine popup openen. Klik hierin dan op de knop 'Start my archive' en Facebook zal beginnen met het klaarmaken van je archief. De download is niet direct beschikbaar, je ontvangt een mailt zodra het bestand gedownload kan worden.

Lees meer over: