Facebook nog steeds aan het testen met ‘Save for later’

Facebook nog steeds aan het testen met ‘Save for later’

In augustus 2012 werd in het nieuwsoverzicht van Facebook een optie gespot onder een gedeelde link om de betreffende website op te slaan. De feature kwam vlak nadat Spool werd overgenomen door Facebook, een app om eenvoudig websites, video's en andere content op te slaan om deze op een later moment (ook zonder internetverbinding) te kunnen bekijken. De overname had alleen als doel om de vijf medewerkers van het bedrijf in te lijven en de dienst werd direct na de overname gesloten door het sociale netwerk.

Na het testen van de feature in 2012 werd deze op dat moment verder niet uitgerold, wel dook de feature eind november afgelopen jaar weer op in de mobiele app voor de iPhone.

Nu een aantal maanden is Save for later opnieuw gespot door diverse gebruikers, dit keer in het nieuwsoverzicht op de desktop. Zoals hieronder in de screenshot is te zien staat er een knop Save bij een artikel van The Onion. Na het klikken op de knop zal er aan de linkerkant in het menu een item Saved worden geplaatst waarmee het totale overzicht met opgeslagen websites bekeken kan worden. Hier wordt de titel getoond, een afbeelding, degene die het originele bericht heeft geplaatst en een knop om de website te delen.

facebook_saved_for_later_1

Tevens is te zien in de onderstaande screenshot dat niet alleen websites kunnen worden opgeslagen maar ook locaties, muziek, boeken, films en televisieseries. Het is niet duidelijk of en wanneer de feature verder zal worden uitgerold, Facebook wilde niet reageren.

facebook_saved_for_later_2

Lees meer over: ,