Facebook Messenger voor Windows XP en Windows Vista

Facebook lanceerde officieel afgelopen maart Facebook Messenger specifiek voor Windows. De software was gek genoeg op dat moment alleen beschikbaar voor iedereen met Windows 7. De groep gebruikers met XP en Vista is natuurlijk ook nog best groot en dat moet het sociale netwerk zich ook gerealiseerd hebben en daarom is Facebook Messenger vanaf nu ook beschikbaar voor deze twee versies van Windows.

Mits ingelogd kun je middels Facebook Messenger chatten met vrienden zonder dat je dus speciaal het sociale netwerk hoeft te openen. Na installatie wordt er een icoon toegevoegd aan het systeemvak van Windows. Zodra je een gesprek begint opent een nieuw venster.

De lancering van de chatapplicatie verliep wat vreemd enige tijd geleden. Dit gebeurde namelijk doordat een link naar de download werd ontdekt door een Israëlische website afgelopen jaar december. Na het uitlekken van de software besloot Facebook al vrij snel om er een officiële release van te maken in plaats van het offline halen van Messenger, het duurde echter nog tot maart totdat de chatapplicatie officieel werd gelanceerd.

In maart werd ook aangegeven dat er nog een versie voor Mac OS X zal gaan volgen.

Lees meer over: ,