Facebook Messenger voor Windows uitgelekt – update

Vorige maand werd bekend dat Facebook is gestart met het testen van een nieuwe applicatie genaamd Facebook Messenger, een applicatie om Facebook te gebruiken zonder dat het sociale netwerk geopend hoeft te worden. De applicatie die specifiek gericht is op Windows wordt getest met een beperkt aantal gebruikers maar de link om de software te downloaden is nu uitgelekt zo heeft de Israëlische website techit.co.il ontdekt.

Het lijkt erop dat de software was bedoeld voor intern gebruik maar per ongeluk is gedeeld met buitenstaanders. Na het installeren van de applicatie kun je direct eenvoudig chatten met je vrienden die online zijn. Om de applicatie te kunnen gebruiken is het wel zo dat je eerst moet inloggen op het sociale netwerk via een browser. Als je nog niet bent ingelogd en klikt op de knop "Aanmelden" dan wordt automatisch de browser geopend.

Opties

Verder zie je via de iconen bovenaan, die hetzelfde zijn als op de website, notificaties, vriendverzoeken en berichten. Via een knop rechts onderin kan de applicatie worden vastgezet tegen de rechterkant van het scherm als een soort werkbalk. Tevens is er een zoekveld in beeld om snel een vriend te zoeken in de lijst. Boven het overzicht met contactpersonen zie je de bekende Ticker staan met recente activiteiten van vrienden.

Zodra je een gesprek begint met een vriend wordt er een nieuw venster geopend waarbinnen, middels tabbladen alle openstaande gesprekken worden gegroepeerd. Facebook Messenger neemt plaats in het systeemvak zoals hieronder te zien is. Door met de rechtermuisknop op het icoon te klikken komen er een aantal opties tevoorschijn.

Update

Enkele uren na het uitlekken van de link om de software te downloaden heeft Facebook besloten om er een officiële release van te maken in plaats van het offline halen.

Downloaden van Facebook Messenger voor Windows kan via deze link.

Lees meer over: ,