Facebook Messenger voor Windows nu echt gelanceerd

Na enkele maanden testen is Facebook Messenger voor Windows nu echt officieel gelanceerd. Met de applicatie kun je chatten met vrienden zonder dat je hiervoor de hele tijd het sociale netwerk geopend hoeft te hebben in je browser.

Vorig jaar november werd de applicatie al gespot en afgelopen december lekte er per ongeluk een link uit om de software te downloaden. Na het uitlekken van de software besloot het sociale netwerk om de software niet offline te halen maar er direct een officiële release van te maken. Messenger voor Windows is nu uit beta en officieel gelanceerd.

Na installatie wordt er een icoon toegevoegd aan het systeemvak van Windows. Zodra je een gesprek begint met een vriend wordt er een nieuw venster geopend waarbinnen, middels tabbladen alle openstaande gesprekken worden gegroepeerd. Door met de rechtermuisknop op het icoon te klikken komen er een aantal opties tevoorschijn. Tevens krijg je automatisch bericht in beeld op het moment dat er likes en reacties zijn.

Downloaden

Facebook Messenger is momenteel nog specifiek gericht op gebruikers van Windows maar er wordt gewerkt aan een versie voor Mac OS, deze zal later volgen.

De software kan hier gedownload worden: www.facebook.com/about/messenger.

Lees meer over: ,