Facebook Messenger voor Firefox officieel gelanceerd

Hoewel de feature al beschikbaar is sinds enkele weken hebben Facebook en Mozilla nu officieel Facebook Messenger voor Firefox gelanceerd. Met Firefox versie 17 is het zodoende mogelijk om het sociale netwerk te gebruiken binnen de browser zonder dat Facebook opent hoeft te staan. Na het activeren van de feature wordt er direct een nieuwe balk aan de rechterkant van Firefox toegevoegd waarmee er gechat kan worden met vrienden die online zijn. Tevens ontvang je automatisch meldingen van het sociale netwerk en kun je nieuwe reacties, fototags en allerlei andere dingen eenvoudig bekijken.

Het activeren van Facebook voor Firefox kan door als eerste te zorgen dat je versie 17.0.1 van de browser hebt. Controleren kan door rechtsboven op de oranje knop te klikken en daarna te kiezen voor het menu item Help en daarna te klikken op het item 'Over Firefox'. Mocht je de update nog niet hebben dan zal deze direct worden gedownload. Zodra dan de browser opnieuw is gestart surf dan naar mozilla.org/facebookmessenger om de feature te activeren. Mocht je de integratie van Facebook zat zijn dan kan dit weer eenvoudig uitgeschakeld worden, ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de rechterbalk te verbergen.

Mozilla geeft aan in de toekomst meer nieuwe features te gaan toevoegen en mogelijk volgt Twitter waarvoor al een aangepaste versie van Firefox werd gemaakt dan ook.