Facebook Messenger voor Android gebruiken zonder account

Afgelopen maandag was er het bericht dat Facebook momenteel gesprekken met WhatsApp zou voeren over een mogelijke overname. Details over de gesprekken waren er op dat moment nog niet en inmiddels heeft WhatsApp laten weten dat de geruchten niet kloppen maar meer wilde de populaire berichtendienst niet kwijt, het sociale netwerk heeft helemaal nog niet gereageerd op alle berichtgeving omtrent een mogelijke overname.

Inloggen met telefoonnummer

Ondanks de geruchten komt Facebook nu met een update betreffende Messenger voor Android. Het is vanaf nu niet meer nodig om in te loggen met een account van het sociale netwerk om de applicatie te kunnen gebruiken, het invoeren van een naam en telefoonnummer is al voldoende. Deze nieuwe methode is wat dat betreft vergelijkbaar met de manier waarop WhatsApp werkt. Direct na het invoeren van een naam en telefoonnummer kunnen er berichten worden gestuurd naar contacten, foto's worden gedeeld, etc. De vernieuwde Messenger voor Android is beschikbaar in Google Play.

Het is momenteel niet duidelijk of en wanneer dezelfde mogelijkheid voor iOS beschikbaar zal komen. Met deze koerswijziging is het de eerste keer dat een product van het sociale netwerk gebruikt kan worden zonder dat er een account voor vereist is. Facebook Messenger voor iPhone en voor Android bestaat sinds augustus vorig jaar.