Facebook Messenger met mogelijkheid om te SMS’en

facebook_sms_textFacebook heeft een aparte applicatie genaamd Messenger voor zowel iOS als voor Android. Begin dit jaar werd het gratis kunnen bellen via internet met vrienden toegevoegd aan deze applicatie, op dat moment alleen beschikbaar voor gebruikers in Canada. Later werd de feature beschikbaar gemaakt voor gebruikers in de Verenigde Staten en doorgevoerd in de algemene applicatie. Afgelopen week werd het gratis bellen nog beschikbaar gemaakt voor gebruikers met Messenger voor iOS in het Verenigd Koninkrijk.

De feature zal in de komende tijd waarschijnlijk verder worden uitgerold naar andere landen maar in de tussentijd lijkt Facebook zich al te gaan richten op een volgend belangrijk en veelgebruikt onderdeel op een telefoon, SMS. Diverse gebruikers van Facebook Messenger voor Android maken deel uit van een nieuw experiment en krijgen de vraag of ze hun SMS-berichten willen importeren. Na het activeren van de feature is het dan mogelijk om met de applicatie zowel SMS-berichten te ontvangen als te versturen.

Zoals te zien is in de onderstaande screenshot worden de geïmporteerde berichten gewoon tussen de uitgewisselde berichten met vrienden op Facebook geplaatst. Geïmporteerde berichten worden niet getoond in de algemene applicatie of op desktop. Het is niet duidelijk wanneer alle gebruikers van Facebook Messenger voor Android deze feature krijgen en wanneer de feature naar Facebook Messenger voor iOS zal komen. De applicatie voor iOS vind je hier, de applicatie voor Android download je hier in Google Play.

facebook_sms_text_1

facebook_sms_text_2