Facebook meest gebruikt op apparaten met Android

Uit cijfers afkomstig van Optimal, Inc. blijkt dat 20,1 procent van alle gebruikers van Facebook het sociale netwerk gebruikt op een apparaat met Android, 18,9 procent gebruikt Facebook op een iOS-apparaat. Dat Android meer wordt gebruikt dan iOS bleek recent al uit een interview van NBC met oprichter en CEO Mark Zuckerberg. Het gaat in totaal om 189,8 miljoen Facebookgebruikers die het sociale netwerk openen op een apparaat met Android via de applicatie of via de browser. Wat betreft iOS gaat het om 178,3 miljoen.

Optimal, Inc. heeft ook gekeken naar Android en iOS in verschillende landen. Te zien is in de onderstaande afbeelding dat er volgens het bedrijf in Nederland 2,2 miljoen gebruikers (30,8 procent) zijn die het sociale netwerk openen op een apparaat met Android, 2,1 miljoen mensen (30 procent) openen Facebook op een iPhone, iPad of een iPod Touch. Er zijn ook landen waar iOS meer gebruikt wordt dan Android, bijvoorbeeld in Noorwegen, Zweden en in de Verenigde Staten maar in de meeste landen is Android de leider.

Ondertussen is er nog een ander onderzoek Macquarie Research betreffende Facebook op mobiele apparaten. Hieruit blijkt dat 56 procent van de ondervraagde Facebookgebruikers tussen de 15 en 25 jaar met regelmaat het sociale netwerk checken op hun mobiele telefoon, een stijging van 24 procent vergeleken met afgelopen jaar. Macquarie geeft aan te verwachten dat dit volgend jaar wel eens zou kunnen stijgen naar 70 procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen (20 procent) over het algemeen eerder geneigd zijn om berichten te plaatsen op Facebook dan mannen (17 procent).

Mannen zijn dan weer meer geïnteresseerd in het lezen van updates en het reageren hierop (33 procent) vergeleken met vrouwen (28 procent). 61 procent van de vrouwen bezoekt Facebook voornamelijk op een mobiel vergeleken met 51 procent van de mannen.

Lees meer over: