Facebook maakt installeren applicaties in iOS 6 makkelijker

Facebook heeft laten weten in een bericht op het eigen ontwikkelaarsblog dat gebruikers van iOS versie 6 vanaf nu applicaties direct vanuit advertenties kunnen installeren.

Dialoogvenster

Advertenties van applicaties die worden getoond in de mobiele applicatie van het sociale netwerk bevatten een knop om deze te installeren, na een druk op de knop is het niet meer nodig om de applicatie van Facebook te verlaten maar zal de App Store van Apple worden geopend in een apart dialoogvenster. In dit dialoogvenster wordt dan de omschrijving getoond, evenals screenshots, waarderingen van gebruikers en gerelateerde applicaties.

Na het installeren van de betreffende applicatie kom je als gebruiker weer terug in de applicatie van Facebook en kun je verdergaan met hetgeen waar je mee bezig was. Voorheen was het zo dat na het klikken op een advertentie van een applicatie de App Store werd geopend en Facebook dus werd afgesloten. Adverteerders betalen voor elke klik en juist het feit dat Facebook werd afgesloten en de App Store geopend zal er voor hebben gezorgd dat gebruikers hierdoor de applicatie uiteindelijk niet gingen downloaden, het is de verwachting dat door deze wijziging er meer advertenties zullen worden verkocht.

Het gaat overigens niet om een voorkeursbehandeling van Facebook door Apple. Ontwikkelaars van applicaties hebben de mogelijkheid om de App Store in een apart dialoogvenster te openen om te voorkomen dat de applicatie afgesloten moet worden.

facebook_ios_advertenties

Lees meer over: ,