Facebook maakt het duidelijker wat je met wie deelt

Facebook heeft een reeks wijzigingen aangekondigd waardoor de nodige opties beter te vinden zijn en het helderder moet worden welke inhoud je nu eigenlijk met wie deelt. De wijzigingen worden in de komende dagen uitgerold en zodra deze geactiveerd zijn in je eigen account zal er een melding in beeld verschijnen om je hier op te wijzen.

Inline Profile Controls

Als eerste krijgen alle onderdelen op je profiel allemaal een knop waarmee te bekijken is wie het specifieke gedeelte kan bekijken. Tevens is hier dan direct de optie om fit te wijzigen. Op deze manier maak je bijvoorbeeld je favoriete films zichtbaar voor iedereen en een telefoonnummer bijvoorbeeld alleen voor vrienden. Groot voordeel is dat het op deze manier een stuk eenvoudiger en sneller is om de instellingen aan te passen.

Wil je dit nu doen zul je moeten gaan naar de privacy settings.

Profile Tag Review

Tot op heden is het zo dat als je in foto's wordt getagged hiervan een melding verschijnt op je profiel. Veel gebruikers hebben gevraagd om een optie om deze tags eerst goed te keuren voordat deze geplaatst worden. In de nieuwe situatie is de optie toegevoegd en kan deze gebruikt worden om foto's en berichten waarin je wordt vermeld eerst keuren.

Content Tag Review

Wat betreft foto's is het nu zo dat iedereen die de foto's mag bekijken ook tags mag toevoegen. In de nieuwe situatie zal het zo zijn dat toegevoegde tags ook eerst goed of afgekeurd kunnen worden, direct op de fotopagina zelf.

View Profile As…

Facebook zal een knop gaan toevoegen op je profiel om eenvoudig te bekijken hoe je eigen profiel er uitziet voor andere gebruikers. De knop zal rechtsboven geplaatst worden. De tool was altijd al wel aanwezig maar is bijzonder lastig te vinden in de instellingen.

Delen

Zodra je een bericht gaat plaatsen wil Facebook dat het duidelijk is met wie je het bericht gaat delen. Daarom is het icoon gewijzigd in een knop en zijn er iconen toegevoegd. In een later stadium worden hier groepen en lijsten met vrienden die je hebt gemaakt aan toegevoegd om eenvoudiger berichten te delen met specifieke mensen. Tevens is hier een knop toegevoegd om snel een vriend te taggen in het bericht.

Een ander belangrijk punt is dat er een optie is toegevoegd om na het plaatsen van een bericht nog te wijzigen met wie je het bericht deelt. Handig in het geval dat je een bericht publiekelijk beschikbaar hebt gemaakt waar dit niet de bedoeling was.

Locatie

In de nieuwe situatie kan er een locatie toegevoegd worden aan vrijwel alles, het maakt dan niet uit of het om een foto gaat of om een bericht.

Verwijderen van tags

De opties om een tag te verwijderen worden nu duidelijker in beeld gebracht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tag en de foto van je profiel te verwijderen of de gebruiker die de tag heeft geplaatst verzoeken om de foto te verwijderen.

Dig into all the details

Een volledig overzicht van alle zaken die gewijzigd of verplaatst zijn bekijk je hier.

Lees meer over: