Facebook maakt antwoorden op reacties op pagina’s mogelijk

Facebook heeft een kleine feature doorgevoerd op pagina's om gesprekken te verbeteren. Beheerders van pagina's en lezers krijgen de mogelijkheid om direct te antwoorden op een reactie op een bericht wat het makkelijker moet maken om een discussie te voeren.

Tot op heden is het zo dat altijd alle reacties onder elkaar worden geplaatst waardoor het antwoorden op een specifieke reactie lastiger is. Deze feature moet handmatig in worden gesteld voor een pagina door te gaan naar 'Toestemmingen beheren' via de knop Pagina bewerken bovenin in het Administratiepanel. Plaats dan onderaan een vinkje voor de regel 'Antwoorden toestaan op reacties op mijn pagina.'. Deze feature zal vanaf 10 juli automatisch worden ingeschakeld voor alle pagina's, ditzelfde is van toepassing op profielen met meer dan 10.000 volgers. In eerste instantie is Replies alleen beschikbaar op de desktop, later zal de feature ook worden doorgevoerd in de mobiele applicaties.

Verder zal Facebook de meest actieve en populaire reacties bovenaan gaan plaatsen zodat lezers de beste reacties direct kunnen lezen, dit wordt onder andere bekeken op basis van aantal likes en antwoorden op een reactie, ook van de beheerder zelf. Populaire berichten worden dan hoger geplaatst en automatisch komen dan minder populaire reacties lager te staan. Hier werd afgelopen jaar al mee getest. De volgorde kan tevens per gebruiker verschillen, zo worden bijvoorbeeld reacties van vrienden hoger geplaatst.

facebook_geneste_reacties

Lees meer over: