Facebook lanceert videochat in samenwerking met Skype

Zojuist heeft de oprichter van Facebook Mark Zuckerberg op het hoofdkantoor diverse nieuwe features aangekondigd voor het sociale netwerk. Zoals verwacht zit hier ook een nieuw videochat product bij zoals afgelopen week eigenlijk al duidelijk werd.

De nieuwe functionaliteit is in de afgelopen maanden in samenwerking met Skype gemaakt en geeft de mogelijkheid om direct op Facebook gratis met een vriend te videobellen. Eenmaal uitgerold kan videochat direct gestart worden vanuit de chatfunctie en daarnaast er is een knop geplaatst op de profielpagina om met iemand te bellen.

Videochat zal snel beschikbaar komen voor alle 750 miljoen gebruikers (nu ook bevestigd) in 70 verschillende talen. Wil je echter niet wachten op de functie maar deze liever direct uitproberen ga dan naar deze pagina om videochat vast te activeren.

Software

Videochat zal echter niet direct werken. Voordat je enthousiast een vriend kunt gaan bellen zul je eerst aanvullende software moeten downloaden en installeren. Je krijgt hiervan een melding in beeld zodra je videochat activeert, na het installeren werkt de functie meteen.

Overige aankondigingen

Aanvullend op het bovenstaande heeft Facebook groepschat aangekondigd zodat je met meerdere vrienden tegelijk kunt gaan chatten. Verder komt er een nieuw design voor de chat inclusief een nieuwe sidebar waarin de mensen met wie je het meeste contact hebt worden uitgelicht. Zodoende zijn deze mensen makkelijk te vinden om een gesprek te starten. Afhankelijk van de grootte van het scherm wordt de sidebar wel of niet getoond.

Lees meer over: ,