Facebook lanceert Social Jobs App met 1,7 miljoen vacatures

Facebook heeft in samenwerking met BranchOut, DirectEmployers, Work4Labs, Jobvite en Monster.com een nieuwe applicatie gelanceerd waarmee gebruikers in de Verenigde Staten vacatures kunnen zoeken. De tool maakt deel uit van het Social Jobs Partnership, een samenwerking die het sociale netwerk in oktober afgelopen jaar begon met het Labor Department en diverse andere non-profit organisaties in de Verenigde Staten om zodoende Amerikanen die werkloos zijn weer aan werk te helpen.

Begin juli dit jaar was er al het nieuws dat het sociale netwerk zou werken aan een soort vacaturebank in samenwerking met een aantal partijen. Zoals toen al werd aangegeven is het inderdaad zo dat de vacatures afkomstig zijn van de net genoemde partners en het dus niet zo is dat Facebook zelf deze vacatures gaat verzamelen. Het sociale netwerk speelt tegenwoordig wat dat betreft een steeds grotere rol bij het vinden van een baan.

In totaal zijn er 1,7 miljoen vacatures te vinden middels de nieuwe applicatie. Direct na het openen kan er gezocht worden door sleutelwoorden in te voeren met eronder een locatie. Daarnaast kan er een categorie en een subcategorie ingesteld worden. Na een druk op de knop Search Jobs komen de resultaten van de vijf deelnemende bedrijven in beeld.

Lees meer over: