Facebook laat publieke figuren aangepaste namen gebruiken

Facebook zal gaan starten met geverifieerde accounts speciaal voor prominente publieke figuren met daarbij direct de mogelijkheid om een aangepaste naam op te geven voor plaatsing op hun profiel in plaats van hun eigen naam.

De bekendheden die straks over een geverifieerd account beschikken worden tevens prominenter geplaatst in de suggesties die Facebook geeft voor het volgen van gebruikers. Een goed voorbeeld is in dit geval Lady Gaga. De echte naam van de zangeres is Stefani Germanotta. Met de nieuwe mogelijkheden kan zij aangeven dat ze daadwerkelijk Lady Gaga is en haar naam bijvoorbeeld weergeven als "Stefani Germanotta (Lady Gaga)", vergelijkbaar met Google+ of simpelweg alleen "Lady Gaga".

Een belangrijke reden voor deze update is dat gebruikers niet langer per ongeluk zich abonneren op de updates van iemand die zich voordoet als een beroemdheid. Op deze manier weet je zeker dat het de juiste persoon betreft. Het is overigens niet zo dat Facebook een badge zal gaan plaatsen zoals Twitter en Google+ dit wel doen.

Diverse gebruikers met veel abonnees krijgen vanaf vandaag van Facebook een uitnodiging om hun identiteit te verifiëren. Facebook zal vervolgens zelf handmatig aangepaste namen die zijn ingevoerd controleren. Zelf aanmelden is dus niet mogelijk.

Lees meer over: