Facebook laat je min of meer mailadressen van vrienden exporteren

Sinds afgelopen jaar bevat Facebook de mogelijkheid om onder andere alle berichten en foto's die je hebt geplaatst op het sociale netwerk te downloaden. Iets wat hier tot op heden niet bij hoorde waren de contactgegevens van vrienden waar nu min of meer verandering in is gekomen. De mailadressen van vrienden worden vanaf nu wel meegenomen in de download, er zit alleen wel een kleine 'maar' aan het verhaal.

Toestemming

De download bevat namelijk alleen de mailadressen van vrienden die hier specifiek toestemming voor hebben gegeven. Het sociale netwerk heeft stilletjes een nieuwe optie toegevoegd aan de accountinstellingen om als gebruiker toestemming te geven dat je mailadres mag worden opgeslagen in het persoonlijke archief van een vriend. Dus als je nu zelf een kopie van je data gaat downloaden worden hierin de contactgegevens van vrienden die deze optie hebben aangevinkt standaard meegenomen.

Echter omdat de optie behoorlijk verborgen zit en standaard is uitgeschakeld zullen er weinig gebruikers zijn die deze optie daadwerkelijk gaan opzoeken en aanvinken met als gevolg dat er weinig mailadressen zullen worden meegenomen in een download.

Bovendien is het een behoorlijk omslachtige manier om eerst een volledig archief van al je berichten te downloaden om zodoende over een lijst met mailadressen van vrienden te beschikken. Waarschijnlijk weten daarnaast een hoop gebruikers niet eens dat de mogelijkheid om een archief van geplaatste foto's en berichten te downloaden bestaat.

Inschakelen

Het inschakelen van de optie kan door bovenin naar 'Account' te gaan en daarna te kiezen voor Accountinstellingen. Op de pagina die opent klik achter je mailadres op de link 'bewerken'. Hier zie je dan de optie 'Allow friends to include my email address in Download Your Information.' staan. Na het aanvinken en klikken op de knop 'Wijzigingen opslaan' zal er gevraagd worden naar je wachtwoord ter bevestiging.

Lees meer over: