Facebook laat je berichten inplannen

Naast de toevoeging van nieuwe soorten paginabeheerders heeft Facebook nog een andere bijzonder handige toevoeging uitgerold voor pagina's. Het gaat om het kunnen inplannen van berichten zodat deze op een later tijdstip worden geplaatst op een pagina.

Er zijn natuurlijk momenteel al diverse andere tools waarmee ook berichten ingepland kunnen worden maar nu heeft het sociale netwerk deze mogelijkheid zelf. Berichten inplannen gaat door een datum en tijdstip op te geven in de toekomst, je mag maximaal een bericht 6 maanden van te voren inplannen, met intervallen van 15 minuten. Om een bericht in te plannen klik in het vak om een nieuw bericht te maken rechts op het klokje. Vervolgens kies je een jaar, maand en dag en klik je op de blauwe knop 'Plannen'.

Na een druk op de knop verschijnt een popup met een bevestiging. Alle geplande berichten zijn terug te vinden door naar het activiteitlogboek te gaan, hier kunnen berichten dan eventueel weer gewijzigd worden en uiteraard kun je berichten ook weer verwijderen.

Lees meer over: