Facebook koos Bing in plaats van Google vanwege privacy

Facebook Afgelopen dinsdag kondigde Facebook een nieuwe zoekfunctie aan voor de website. Graph Search is gericht op het zoeken van mensen, plaatsen en dingen door zoekopdrachten in te voeren zoals bijvoorbeeld 'Vrienden in New York die houden van Jay-Z'.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht worden er dan berichten, foto's, locaties en gebruikers getoond. In alle gevallen dat het sociale netwerk geen resultaten heeft gevonden dan komt zoekmachine Bing van Microsoft in actie en neemt de zoekopdracht over en toont de bijbehorende zoekresultaten. Met de introductie van de nieuwe zoekfunctie gaat de samenwerking tussen Facebook en Bing weer een stapje verder maar dit had ook heel anders kunnen lopen zo blijkt uit opmerkingen van CEO Mark Zuckerberg.

Voordat Facebook een overeenkomst sloot met Microsoft in 2007 was het sociale netwerk in gesprek met Google over een mogelijke samenwerking. De samenwerking kwam er uiteindelijk niet vanwege privacyredenen. Google weigerde namelijk om Facebook informatie te laten verwijderen op momenten dat gebruikers publiekelijk beschikbare content (berichten, foto's, en andere zaken) in zouden stellen als privé. Dit was de reden volgens de oprichter van Facebook dat de samenwerking met Google niet door is gegaan.

Omdat Google niet aan deze toch vrij belangrijke eis van het sociale netwerk wilde voldoen kwam Bing in beeld en in de afgelopen jaren zijn de banden steeds warmer geworden.

Lees meer over: , ,