Facebook kondigt Privacy shortcuts en nieuw activiteitlogboek aan

Met het oog op privacy heeft Facebook een aantal nieuwe functies aangekondigd die in de komende tijd beschikbaar gemaakt zullen gaan worden voor alle gebruikers van het sociale netwerk. Het gaat om privacy shortcuts, een makkelijker te gebruiken activiteitlogboek en een tool om foto's waarin je als gebruiker getagd bent te beheren.

Privacy shortcuts

Tot op heden was het zo dat zodra je iets wilde gaan wijzigen wat betreft privacy je moest stoppen met hetgeen wat je aan het doen was om daarna de pagina's met alle instellingen te doorlopen. Om het wijzigen van de privacy-instellingen makkelijker te maken voegt Facebook een nieuwe knop toe bovenin de blauwe balk direct naast de gebruikersnaam. Door te klikken op de knop kunnen de belangrijkste instellingen worden bekeken en gewijzigd. Het gaat dan om wie je content kan zien, wie contact op mogen nemen en hoe je ervoor kunt zorgen dat een bepaalde gebruiker je niet lastig kan vallen.

Toestemming geven

Er zal ook een wijziging worden doorgevoerd wat betreft de manier waarop applicaties toestemming vragen. Tot op heden is het zo dat als een applicatie vraagt om toegang tot persoonlijke gegevens hier ook direct de vraag bij gesteld kan worden om berichten te mogen plaatsen, als gebruiker hoef je dan een keer toestemming te geven. Binnenkort zal dit gesplitst gaan worden, eerst zal er dan toestemming gevraagd worden om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens en als een applicatie ook berichten wil plaatsen dan zal dit apart gevraagd worden. Als gebruiker zul je dus twee keer toestemming moeten geven.

Activiteitlogboek

Afgelopen jaar introduceerde het sociale netwerk een Activiteitlogboek waarmee je als gebruiker een overzicht kunt zien van alle reacties die je hebt geplaatst, welke foto's en berichten je leuk vond, etc. De vernieuwde versie van het activiteitlogboek die binnenkort zal worden doorgevoerd maakt het een stuk makkelijker om al het net genoemde te bekijken met nieuwe navigatie en nieuwe manieren om alle informatie te filteren.

Foto's

Als laatste dan een tool om actie te ondernemen op meerdere foto's tegelijk waarin je getagd bent. In het geval dat je op Facebook foto's tegenkomt die je liever niet wilt zien dan zal het straks nog makkelijker worden om degene die de foto's geplaatst heeft te vragen om deze te verwijderen. Dit kan door te gaan naar het gedeelte met foto's en dan naar het album 'Foto's van jou'. Hier kun je dan meerdere foto's tegelijk selecteren en verzoeken versturen naar vrienden om de foto's offline te laten halen. Hier kun je tevens voor meerdere foto's tegelijk tags verwijderen, deze foto's blijven dan uiteraard wel bestaan.

Lees meer over: