Facebook komt volgend jaar met eigen smartphone

Facebook zou volgens The New York Times momenteel opnieuw aan de slag gegaan zijn met de ontwikkeling van een eigen smartphone. Het sociale netwerk heeft al meerdere pogingen ondernomen om een eigen smartphone te bouwen, de eerste keer in 2010 en over een tweede versie waren er afgelopen jaar in november berichten, deze zou worden gemaakt in samenwerking met smartphone fabrikant HTC.

Dit laatste project had toen als codenaam Buffy en vormt nu de basis voor het huidige project. Facebook pakt het dit keer anders aan en heeft diverse software en hardware engineers aangenomen die eerder hebben gewerkt bij Apple aan de iPhone en de iPad.

Volgens bronnen zou oprichter Mark Zuckerberg zich erg graag willen mengen in de smartphonemarkt, "Mark is worried that if he doesn’t create a mobile phone in the near future that Facebook will simply become an app on other mobile platforms" aldus een medewerker van het bedrijf. De smartphone zou volgend jaar moeten verschijnen.

Afgelopen weekend doken er ook al berichten op over een eventuele overname van Opera Software door Facebook waarmee het netwerk ook de browsermarkt in zou gaan stappen.

Lees meer over: