Facebook komt met locatiedienst, I just became a fan of…?

Facebook gaat de strijd aan met FourSquare en Gowalla. Vanaf deze maand biedt het sociale netwerk de mogelijkheid om je locatie te delen met vrienden. Aansluitend daarop zou McDonald's op dit moment bezig zijn met een Facebook-app waarmee je kunt inchecken bij een vestiging van de keten, de locatie kan dan gedeeld worden. FourSquare en Gowalla maken op dit moment een behoorlijke groei door. Je hebt vast wel eens een bericht gezien op Twitter als 'I just became the mayor of'. Via koppelingen met Twitter en Facebook worden incheckberichten verspreid naar vrienden.

Door vaak in te checken kunnen punten worden verdiend die op sommige locaties weer bijvoorbeeld een gratis kop koffie opleveren. Ondertussen is het wel zo dat dit soort berichten bij sommige gebruikers naar verloop van tijd irriterend beginnen te werken.

Op dit moment maken ook Hyves en het Nederlandse Feest.je gebruik van dergelijke diensten. Facebook is wat dat betreft vrij laat met het uitrollen van dergelijke functionaliteit. Locatiediensten zijn in trek en onlangs was er nog het gerucht dat Yahoo mogelijk FourSquare over zou willen nemen.

Lees meer over: , ,