Facebook komt met feature om berichten in te voegen op websites

facebook_embed_logoFacebook heeft aangekondigd dat het binnenkort mogelijk zal gaan worden om berichten uit het nieuwsoverzicht te gaan invoegen op websites. Het sociale netwerk volgt met de toevoeging van de feature in het spoor van sites zoals bijvoorbeeld Twitter en sinds kort Instagram die beiden mogelijkheden aanbieden om berichten in te voegen op een site. In het geval van Facebook is de feature eerst alleen nog beschikbaar voor slechts vijf websites waaronder CNN en The Huffington Post maar op korte termijn zal de mogelijkheid om berichten in te voegen voor meer gebruikers beschikbaar komen.

Update: De feature blijkt ook al te werken voor andere websites, meer lees je hier.

Het invoegen van een bericht op een website is eenvoudig. Bij elk bericht staat een optie 'Embed Post' die door op het kleine pijltje rechtsboven te klikken is te vinden in het menu.

facebook_embed_1

Na het klikken op het menu item komt er zoals hieronder in de screenshot is te zien een veld met een code in beeld die vervolgens ingevoegd kan worden op een website of blog.

facebook_embed_2

Na plaatsing beschikt het ingevoegde bericht over alle bekende opties en ziet er vergelijkbaar uit als een bericht op Facebook zelf. De naam van de gebruiker wordt bovenin getoond samen met de profielfoto, het aantal reacties is te zien evenals het aantal keer dat het bericht gedeeld en geliked is. Tevens de mogelijkheid om het bericht als bezoeker direct te liken en te delen, de knop om een reactie te plaatsen verwijst wel naar het sociale netwerk. Onder het bericht staat de datum en hashtags zijn ook aanklikbaar.

Een voorbeeld van een ingevoegd bericht van WebSonic.nl zie je hieronder. Het is overigens niet mogelijk om enige opmaak van het bericht naar eigen smaak te wijzigen.


Lees meer over: