Facebook komt met App Center en betaalde applicaties

Facebook heeft aangekondigd dat er een nieuw App Center gaat komen als nieuwe plek om eenvoudig applicaties voor het sociale netwerk te vinden, het nieuwe onderdeel zal het bestaande Apps en games gaan vervangen. Zoals te zien is in de screenshots worden alle applicaties geplaatst in categorieën waarvan een overzicht aan de linkerkant staat.

Applicaties die goed willen scoren in het App Center moeten van goede kwaliteit zijn. Er wordt gekeken door Facebook naar diverse signalen waaronder de waardering van gebruikers. Goed beoordeelde applicaties zullen prominenter worden weergegeven, slecht beoordeelde of applicaties die niet aan de richtlijnen voldoen worden niet getoond.

Een ander belangrijk punt is dat gebruikers van een apparaat met iOS of Android binnen het mobiele App Center kunnen zoeken naar applicaties geschikt voor hun apparaat.

Elke applicatie die voldoet aan de richtlijnen wordt hierin opgenomen en krijgt een eigen detailpagina met meer informatie zoals waardering, screenshots, aantal gebruikers, etc. Ontwikkelaars kunnen deze pagina's nu al vullen maar moeten wel eerst goedgekeurd worden voordat ze online komen. Pagina's ingediend voor 18 mei krijgen voorrang.

Het is de bedoeling dat het App Center in de komende weken beschikbaar komt voor alle huidige 901 miljoen gebruikers, zowel op desktop als op mobiel (iOS en Android).

Betaalde applicaties

Daarnaast zal Facebook de mogelijkheid geven aan ontwikkelaars om betaalde applicaties aan te gaan bieden. Het inbouwen hiervan is eenvoudig en zodoende kan er een vast bedrag gevraagd worden voor het gebruik van een applicatie. Betalingen gaan middels Facebook Credits en het netwerk ontvangt 30 procent van de inkomsten. Het was al mogelijk voor ontwikkelaars om gebruikers aankopen te laten doen in applicaties.

Lees meer over: , ,