Facebook kan je blokkeren voor het teveel ‘liken’

Facebook heeft het recht om je account te blokkeren voor allerlei, en over het algemeen vrij voor de hand liggende redenen. Iets waar het sociale netwerk je echter ook voor kan blokkeren, of in ieder geval gedeeltelijk is het teveel gebruik maken van de 'like' knop. Het overkwam Mike Doughty die vanwege zijn verjaardag een hoop felicitaties ontving. Hij besloot vervolgens om een hoop van deze felicitaties te voorzien van een like en hier ging hij over een bepaalde grens heen qua toegestane aantallen met als gevolg dat de mogelijkheid om te liken voor hem werd geblokkeerd.

Mail

Hij ontving de onderstaande e-mail van Facebook waarin staat dat de blokkade een aantal uur tot een aantal dagen kan duren. Tevens in het bericht het advies om in de toekomst voorzichtiger met de knop om te gaan omdat hij anders het risico loopt dat zijn account permanent wordt geblokkeerd. Het is niet duidelijk hoe vaak hij op de knop heeft gedrukt.

Block! You are engaging in behavior that may be considered annoying or abusive by other users. You have been blocked from using the like feature because you repeatedly misused this feature. This block will last anywhere from a few hours to a few days. When you are allowed to reuse this feature, please proceed with caution. Further misuse may result in your account being permanently disabled.

Lees meer over: