Facebook is marktleider in 127 landen

FacebookFacebook is nu marktleider in 127 landen van de 137 landen afgelopen maand geanalyseerd door Vincos Blog. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van Alexa, voorheen werd ook Google Trends gebruikt maar Google Trends ging vorig jaar offline.

In de onderstaande afbeelding heeft Facebook de kleur blauw gekregen en te zien is dat een groot deel van de wereld blauw gekleurd is. In China is QZone het grootste sociale netwerk met 552 miljoen gebruikers gevolgd door Tencent Weibo en Sina Weibo, in China is Facebook niet actief. Ook is QZone inmiddels marktleider in Zuid-Korea. Iran is groen gekleurd want hier is het sociale netwerk Cloob het grootst. In Rusland is het sociale netwerk V Kontakte al jaren marktleider met 190 miljoen geregistreerde gebruikers, ook is Odnoklassniki erg populair in Rusland, Facebook is overigens in Rusland ook wel actief.

Facebook is met 1 miljard actieve gebruikers in ieder geval ruim wereldwijd marktleider waarvan tegenwoordig 278 miljoen gebruikers in Azië tegenover 251 miljoen gebruikers in Europa. Facebook heeft in Noord-Amerika 242 miljoen gebruikers, in Zuid-Amerika 142 miljoen, in Afrika heeft 52 miljoen en in Oceanië 15 miljoen gebruikers. In de laatste maanden van afgelopen jaar veroverde het sociale netwerk nog Armenië, Kirgizië, Letland en Vietnam. Hieronder zie je zowel een kaart van vorige maand als een kaart uit 2009.

facebook_stats_december_small

facebook_stats_december_2009

Lees meer over: