Facebook iPad App nu beschikbaar

Het heeft bijzonder lang geduurd maar na de nodige vertraging is daar nu voor alle gebruikers van Facebook met een iPad het moment daar dat de officiële applicatie is gearriveerd. De applicatie is volledig geoptimaliseerd voor de iPad en is nu beschikbaar in de App Store van Apple. In tegenstelling tot de applicatie voor de iPhone kan er gechat worden en handig is dat games full-screen gespeeld kunnen worden.

Verder zijn de bekende onderdelen van het sociale netwerk aanwezig zoals het nieuwsoverzicht, notificaties, groepen, een zoekfunctie, berichten, events, etc.

Gezien het grote scherm van de iPad heeft Facebook veel aandacht besteed aan het bekijken van foto's, deze zijn full-screen te bekijken. Middels de kleine thumbnails die vervolgens onderaan in beeld verschijnen kan er eenvoudig gebladerd worden door een album. Ook kunnen er video’s in hoge resolutie opgenomen en afgespeeld worden.

Het zal ongetwijfeld niet lang duren voordat de applicatie bovenaan in de lijst met populaire gratis apps voor de iPad staat. Overigens heeft Facebook ook een aantal verbeteringen doorgevoerd in de applicatie voor de iPhone en m.facebook.com.

Hieronder een aantal screenshots van de app voor de iPad.

Lees meer over: , ,