Facebook introduceert Trending Topics

Facebook introduceert Trending Topics

Begin augustus afgelopen jaar experimenteerde Facebook met het tonen van trending topics op de mobiele website en eind augustus volgde een vergelijkbaar experiment op de desktop. Nu een aantal maanden later is er de officiële introductie van trending topics. Trending topics zijn er eerst alleen voor de desktopversie, voorlopig zal er nog verder worden geëxperimenteerd met het tonen van trending topics op de mobiele website en in de mobiele apps. De uitrol start wel direct maar wel eerst in een beperkt aantal landen, het gaat om de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, India en Australië.

Op de desktop gaat het om een nieuw blok bovenin geplaatst in de rechterkolom met standaard de drie populairste onderwerpen van dit moment. De onderwerpen die hier worden getoond kunnen verschillen per gebruiker omdat de lijst onder andere samengesteld wordt op basis van de interesses van een gebruiker. Door op de knop See More te klikken kunnen meer trending topics worden bekeken. Elk getoond onderwerp is voorzien van een headline om uit te leggen waarom het specifieke onderwerp populair is.

facebook_trending_topics_1

Door op een trending topic in het blok te klikken opent een nieuwe pagina met de meest interessante berichten die gaan over het onderwerp geplaatst door vrienden en pagina's.

facebook_trending_topics_2

Lees meer over: