Facebook introduceert Subscribe Button

Vorig jaar werd er al een Subscribe button gespot en onlangs dook deze opnieuw op maar nu is de knop 'abonneren' echt geïntroduceerd die komt te staan op profielpagina's.

Vrienden

Als eerste kan er met deze knop bepaald worden hoeveel berichten je wilt bekijken van bepaalde vrienden. Middels de knop kan er ingesteld worden dat je alles ontvangt wat een vriend deelt of slechts de meeste updates of echt alleen de belangrijke updates. In het laatste geval krijg je dan alleen highlights te zien zoals een nieuwe baan of een huwelijk.

Aanvullend daarop kan er eventueel per vriend bepaalt worden welke content je wilt ontvangen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat je alleen foto's te zien krijgt maar geen updates.

Andere gebruikers

Met de knop blijf je eventueel ook op de hoogte van berichten geplaatst door iemand die geen vriend. Denk dan aan bijvoorbeeld journalisten, artiesten en politici. Abonneren doe je simpelweg door op de knop te klikken. Er hoeft dan dus geen vriendschapsverzoek gestuurd te worden en diegene hoeft dus ook niets goed te keuren.

Je krijgt dan vervolgens alle publieke updates van deze persoon in je eigen nieuwsoverzicht te zien. Net als in het geval van vrienden hier de mogelijkheid om te bepalen welke content je wilt zien, bijvoorbeeld alleen foto's of levensgebeurtenissen.

Knop activeren

Om zelf een subscribe knop op je profiel te plaatsen zul je deze eerst moeten activeren. Dit is te doen door naar deze Subscriptions pagina te gaan en rechts op de groene knop te klikken. Daarna heb je nog de keus of er ook reacties geplaatst mogen worden.

Iemand die zich abonneert op je updates middels de knop krijgt dan dus alleen de berichten waarvoor je zelf specifiek hebt aangegeven dat ze publiekelijk beschikbaar zijn.

Gisteren introduceerde Facebook overigens nog verbeterde vriendenlijsten.

Lees meer over: