Facebook introduceert Poke voor iOS, zelfvernietigende berichten

poke_logo_facebookEerder deze maand was er het bericht dat Facebook mogelijk zou gaan komen met een applicatie vergelijkbaar met het populaire Snapchat. Dit bericht blijkt te kloppen want zojuist heeft het sociale netwerk een nieuwe applicatie geïntroduceerd specifiek voor iOS genaamd Poke waarmee 'zelfvernietigende berichten' berichten gestuurd kunnen worden.

De applicatie Snapchat bestaat al langer en is bijzonder populair vanwege de zelfvernietigende berichten, recent nog voerde Snapchat de mogelijkheid door om naast foto's ook video's te kunnen versturen die maar een beperkte tijd bekeken mogen worden.

Poke

Poke is vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels en een aantal andere talen maar is nog niet in het Nederlands beschikbaar, ondanks dit kan de applicatie wel gedownload worden in de Nederlandse App Store van Apple. Na het installeren kun je een bericht met eventueel een foto of een video sturen naar een vriend of meerdere vrienden op Facebook. Zodra je het bericht gaat versturen bepaal je zelf hoe lang de ontvanger het bericht mag bekijken voordat deze weer verdwijnt, er kan gekozen worden voor 1, 3, 5 of 10 seconden.

Met het uitkomen van Poke voor iOS komt het totale aantal applicaties van het sociale netwerk op vier, Facebook Messenger, Facebook Camera, Facebook Pages bestonden al langer plus de algemene applicaties. Hieronder een aantal screenshots van Poke, downloaden van Poke voor de iPhone, iPad en de iPod Touch kan hier in de App Store.