Facebook introduceert plastic Facebook Card

facebook_gift_card

Facebook heeft een fysieke kaart gepresenteerd waarmee gebruikers in de Verenigde Staten naar winkels kunnen gaan van een beperkt aantal partners. De kaart is een uitbreiding van Facebook Gifts, afgelopen jaar geïntroduceerd door het sociale netwerk.

Een gebruiker kan op het sociale netwerk een Facebook Card gift aanschaffen die de ontvanger kan besteden bij Jamba Juice, Olive Garden, Sephora, en Target. Na het kiezen van het gewenste bedrag en het afronden van de betaling zal de ontvanger een melding ontvangen over het cadeau en een aantal dagen later per post een Facebook Card ontvangen. Zodra de ontvanger deze kaart heeft kan hij naar een van de winkels gaan waarvoor het tegoed is aangeschaft om iets leuks te kopen, dit kan eventueel ook online.

De Facebook Card kan hergebruikt worden, de volgende keer dat diegene een Facebook Card gift krijgt van een andere gebruiker zal het bedrag direct worden toegevoegd aan de kaart. De kaart is niet specifiek gekoppeld aan een winkel, zo kan de kaart bijvoorbeeld 100 dollar bevatten voor Sephora en 50 dollar Olive Garden. Via de mobiele applicatie van het sociale netwerk en op de desktopversie kan per winkel het tegoed bekeken worden.

facebook_gift_card_mobiel

Lees meer over: