Facebook interesselijsten

Facebook heeft een nieuwe feature doorgevoerd genaamd interesselijsten waarmee je snel personen en pagina's kunt toevoegen aan een lijst. Het idee is dat je een lijst maakt voor een bepaalde interesse om op deze manier een speciaal nieuwsoverzicht met berichten te zien die over deze interesse gaan. Denk bijvoorbeeld aan sport, recepten, films, politiek, etc. Naast zelf maken kun je ook bestaande lijsten zoeken en toevoegen.

De functie is wat dat betreft vergelijkbaar met de feature van Twitter waar je ook eigen lijsten kunt maken met gebruikers die met een bepaald onderwerp te maken hebben.

Dit gaat als volgt in zijn werk. Je kunt als eerste gaan naar deze pagina waar je direct kunt beginnen met het samenstellen van een nieuwe lijst of het zoeken naar een bestaande lijst. Als tweede kun je snel een persoon of pagina toevoegen aan een nieuwe of bestaande lijst door naar het betreffende profiel van iemand of naar een pagina te gaan.

Voor elke lijst die je zelf maakt kan bepaald worden wie deze mag bekijken. Zo stel je bijvoorbeeld in dat iedereen de lijst mag zien, alleen je vrienden maar er is ook een optie om de lijst helemaal privé te houden zodat je alleen zelf de lijst kan bekijken. Alle lijsten die je hebt gemaakt of toegevoegd komen te staan aan de linkerkant in het menu.

Op een pagina is de optie te vinden direct naast de knop 'Bericht' zoals hieronder in de screenshot. Na het kiezen voor 'Toevoegen aan interesselijst' kan de pagina toegevoegd worden aan een eventueel al bestaande lijst of je kunt hier direct een nieuwe lijst maken.

Lees meer over: