Facebook Home voor Android nu beschikbaar in Google Play (VS)

Vorige week donderdag introduceerde Facebook de nieuwe launcher voor Android genaamd Facebook Home. De launcher neemt onder andere het thuisscherm van het apparaat met Android over evenals het vergrendelingsscherm. Na het aanzetten van een toestel met de applicatie geïnstalleerd komt dan direct de 'Cover Feed' in beeld, een overzicht met de laatste berichten van vrienden. Een andere feature van Facebook Home is Chat Heads, een feature die zorgt dat er meldingen worden getoond me foto's van vrienden zodra er gesprekken binnenkomen, ongeacht welke applicatie geopend is.

Facebook liet vorige week weten dat de applicatie vandaag uitgebracht zou worden en inmiddels is Facebook Home in de Google Play Store verschenen, helaas is de launcher eerst alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Tevens is Facebook Home beschikbaar voor een beperkt aantal apparaten, dit zijn de HTC One X, de HTC One X+, de Samsung Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Later zal er ondersteuning voor meer toestellen worden toegevoegd en een versie voor tablets zal ook nog gaan volgen.

Overigens is in de Verenigde Staten de HTC First van HTC ook uitgekomen. Het toestel beschikt standaard over Facebook Home en heeft een prijskaartje van 99,99 dollar.

Lees meer over: , ,